Op een gegeven moment raken alle computers vol met vervuiling of er zijn fouten ontstaan in de systeembestanden, waardoor de computer foutmeldingen gaat geven of langzaam opstart. Opnieuw Windows installeren is dan de beste optie. Maar hoe pak je dat aan?

Windows installeren “hoe nu verder”

Op de meeste nieuwe computers is Windows al voor geïnstalleerd zodat u er direct mee aan de slag kunt. In beginsel is de computer nog vrij van problemen, maar gedurende het gebruik raakt deze langzaam maar zeker vervuild waardoor deze traag wordt, fouten gaat vertonen of zelfs vastloopt. Is er met goed fatsoen niet meer met de computer te werken dan wordt het tijd Windows opnieuw te installeren. Wordt vervolgens een back-up van dit schone en geoptimaliseerde besturingssysteem gemaakt, dan is het de geïnvesteerde tijd meer dan waard!

De laptop of desktop computer resetten is in dat geval een uitkomst. De computer wordt dan feitelijk weer in de nieuw staat (of beter) teruggebracht. Vervuiling wordt verwijderd, terwijl belangrijke bestanden en programma’s kunnen worden bewaard of teruggeplaatst, een schone start dus!

Een herinstallatie kost veel tijd maar is de moeite waard

De angst voor het onbekende is voor velen een reden om een herinstallatie op de lange baan te schuiven. Een andere reden is de factor tijd. Niet voor het installeren van Windows zelf (want dat is redelijk snel te doen), maar voor allerhande zaken eromheen: het veiligstellen van gegevens, het opnieuw downloaden van de Windows-updates, het installeren van hard- en software, het finetunen van alle instellingen, het terugzetten van de persoonlijke data en eventueel nog het maken van een systeemback-up. Zelfs een goed voorbereide computerspecialist is al snel 2 uur bezig om een computer volledig naar zijn hand te zetten!

Laat deze tijdsinvestering echter geen reden zijn om af te zien van een herinstallatie! Een vervuild besturingssysteem veroorzaakt namelijk ook vertraging en onnodige ergernissen. Het grappige is dat men zich dit meestal pas realiseert nádat Windows opnieuw is geïnstalleerd. En voor menig lezer bleek de herinstallatie achteraf makkelijker dan ze hadden verwacht. Het is dan ook geen uitzondering dat de aanschaf van een nieuwe computer voorlopig op de lange baan wordt geschoven nadat Windows opnieuw is geïnstalleerd. Een goed afgestelde computer met bijbehorende systeemback-up kan nog vele jaren mee, het bespaart dus ook nog eens in de portemonnee.

Wat kan Computerhulp nodig Aan Huis voor u betekenen?

Computerhulp nodig Aan Huis voert al jaren vrijwel dagelijks schone installaties uit! voor alle merken PC’s en laptops. Updates installeren en een goede beveiliging tegen virussen zijn altijd inbegrepen. Ook worden uw persoonlijke bestanden (foto’s, documenten, muziek, e-mails, etc.) netjes teruggeplaatst op hun oorspronkelijke plek. Voorafgaand aan een schone installatie wordt een vrijblijvende diagnose uitgevoerd. Hierbij wordt de technische staat van uw computer nagekeken en een inventarisatie gemaakt van uw programma’s en bestanden.

Heeft u nog vragen over het artikel of kunnen we u ergens mee van dienst zijn?

Neem vandaag nog contact op met Computerhulp nodig Aan Huis of maak gebruik van het contactformulier.

error: Inhoud van de pagina is beschermd!