Om ervoor te zorgen dat al uw dierbare bestanden veilig bewaard worden kan Computerhulp nodig Aan Huis een backup maken. Hierbij maakt u als het ware een reserve kopie van al uw persoonlijke data zoals foto’s – documenten en video’s.

Hieronder kunt u lezen wat de verschillende manieren zijn om een backup te maken en wat u daarvoor nodig heeft

De eerste keuze die u moet maken is waar u uw back-up op wilt maken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een backup te maken op een tweede harde schijf in uw laptop, als uw laptop dat heeft. Dat heeft als voordeel dat u alles eenvoudig houdt, maar als nadeel dat de back-up zich op vrijwel dezelfde fysieke locatie bevindt als het origineel. Raakt u de laptop kwijt, dan bent u ook uw back-up kwijt. U kunt er ook voor kiezen om een back-up te maken op een DVD of Blu-ray. Dat is al iets veiliger, maar dan zit u met de over het algemeen beperkte capaciteit ervan.

Een veiligere en handigere oplossing is

Bewaar de backup op een extern station, bijvoorbeeld een externe harde schijf, een netwerkschijf of een NAS-apparaat. Deze bieden voldoende opslagcapaciteit om een volledig systeem te back-uppen.

Voordat Computerhulp nodig Aan Huis een back-up gaat maken, bepaalt u welke bestanden u wel en welke u niet belangrijk voor vindt. Het is niet nodig om een back-up te maken van waardeloze bestanden. Kijkt u vooral goed naar de mappen die zich bevinden in het persoonlijke gedeelte van uw computer (Contacten, Documenten, Downloads, Muziek, Foto’s en Video’s). Het kan soms ook handig zijn om programma’s te back-uppen. Zeker als u ervoor betaald heeft.

Het kan echter ook zo zijn dat u een backup wilt maken van uw hele systeem, bijvoorbeeld omdat u een nieuwe laptop hebt gekocht (of dat Windows opnieuw is geïnstalleerd) en niet alles opnieuw wilt installeren. Computerhulp nodig Aan Huis maakt gebruik van Acronis.

Vanaf nu is het mogelijk dat uw backup-image en al uw overige belangrijke data bewaard blijft bij Computerhulp nodig Aan Huis (het staat niet in verbinding met het internet wel zo veilig) U betaald enkel € 15,-per jaar.

Heeft u nog vragen over het artikel of kunnen we u ergens mee van dienst zijn?

Neem vandaag nog contact op met Computerhulp nodig Aan Huis of maak gebruik van het contactformulier.

error: Inhoud van de pagina is beschermd!